Testhuurder Growing Green woning gevonden!

26 - 11 - 2015

nieuwe huurder mevrouw BorsboomDelft – Woningcorporatie Woonbron heeft een bijzondere, duurzame huurovereenkomst afgesloten met mevrouw Lavina Borsboom. Begin deze maand deed de corporatie een oproep voor een testbewoner voor de woning Meermanstraat 36. In een experiment onderging deze woning dit jaar een duurzame renovatie volgens de Growing Green methode. Een primeur in Nederland op het gebied van duurzaam renoveren in gestapelde bouw. Het resultaat: meer wooncomfort en een sterk verbeterd energielabel; van G naar A.

Samen met haar gezin doet mevrouw Borsboom nu mee aan de volgende fase in dit experiment. Daarin zal duidelijk worden of de getroffen maatregelen in bewoonde staat het gewenste resultaat opleveren en effect hebben op het energieverbruik, ruimtetemperatuur en luchtkwaliteit. Hiermee levert het gezin Borsboom een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid in wonen. Na deze testperiode mag het gezin in de woning blijven wonen.


Mevrouw Borsboom heeft haar onderneming voor leerlingbegeleiding in het Delftse Poptahof en was op zoek naar woonruimte dichtbij haar werk. Haar motivatie om in aanmerking te komen voor deze woning sloot naadloos aan bij de gestelde voorwaarden: “
Enthousiast ben ik zeker en voldoe absoluut aan de eisen. De laatste jaren ben ik al heel bewust duurzaam aan het consumeren, afvalscheiding en energie besparen staan bij mij hoog op de lijst. We zijn het zeker ook verschuldigd om een goed voorbeeld te geven aan onze kinderen en kleinkinderen. Ik vind dit een fantastisch project van jullie, nu je ook duurzaam kan wonen.”


Growing Green

Dit jaar lanceerden Smits Vastgoedzorg en partners een vernieuwend concept op het gebied van duurzame renovatie: Growing Green. Een primeur in Nederland. Niet eerder was het mogelijk om individuele galerijwoningen te verduurzamen. Woonbron stelde een galerijwoning beschikbaar om het experiment in de praktijk toe te passen. Dennis Gerlof, directeur Woonbron: “Als dit een succes is, biedt deze aanpak mooie kansen voor ons werk. Bijvoorbeeld om extra te kunnen verduurzamen als een woning vrijkomt of om een duurzame renovatie te kunnen uitvoeren zonder eerst de benodigde 70% draagvlak van de bewoners te halen. Daarnaast kan deze aanpak ook interessant zijn voor het verduurzamen van onze huurwoningen in VvE woongebouwen Met de recente Growing Green-aanpak in de woning Meermanstraat 36 is het in technisch opzicht al geslaagd. De initiatiefnemers zijn nu benieuwd hoe het gebruik in bewoonde staat bevalt.

 

Deel dit bericht.