Growing Green neemt deel aan Duurzaam Bouwen Awards 2016

10 - 12 - 2015

Niet eerder was het mogelijk om individuele galerijwoningen te verduurzamen. Met de Growing Green-aanpak is dit - in combinatie met wooncomfort verhogende maatregelen - wél mogelijk. Een doorbraak voor renoverend Nederland!

Growing Green

Growing Green reikt verder dan alleen een betere energieprestatie van de woning. De aanpak richt zich ook op een gezond, veilig en comfortabel binnenklimaat. De werkwijze is als volgt. Allereerst worden nieuwe prefab gevelelementen met hoogwaardige isolatie aangebracht. Aan de gevel van de galerijwoning komt een functioneel element met daarin een warmtepomp. Hierdoor verdwijnt het warmwatertoestel uit de woning. Er blijft alleen een cilinderunit achter. Dit is een soort voorraadvat met verwarmd water voor de tappunten. Dankzij een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning beschikken de bewoners altijd over voldoende frisse binnenlucht. Growing Green dankt zijn naam aan de moderne, functionele gevelelementen van vlasvezel versterkt biocomposiet. Hierin zullen ook plantenbakken komen. Naarmate er in een woongebouw meer woningen zijn aangepast, zal het aangezicht van het gebouw ‘groen’ worden.

Modelwoning

De modelwoning is weer teruggeleverd aan woningcorporatie Woonbron Delft. Woonbron heeft een bijzonder duurzame huurovereenkomst gesloten met mevrouw Borsboom. Samen met haar gezin doet mevrouw Borsboom nu mee aan de volgende fase in dit experiment. Daarin zal duidelijk worden of de getroffen maatregelen in bewoonde staat het gewenste resultaat opleveren en effect hebben op het energieverbruik, ruimtetemperatuur en luchtkwaliteit. Hiermee levert het gezin Borsboom een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid in wonen. Na deze testperiode mag het gezin in de woning blijven wonen.

 

 

Deel dit bericht.